Förr eller senare skall det ske. Att börja använda smink, eller kosmetika som det också kallas, är ett stort steg när man är tonåring, det är ju få som börjar innan om man kanske inte bor i Beverly Hills i USA och har en hel tokig morsa eller liknande så dom ibland visar på tv. Det är då det visar sig att man börjar bry sig om hur man ser ut inför andra, och därmed inför killar, om man är tjej. Om man använder traditionella produkter eller ekologisk hudvård är ju egentligen inte frågan. Det är mer tjejer som använder smink än killar, och det är rätt naturligt, i alla fall här i Sverige och sen är det ju såklart helt olika mellan alla länder i Europa. I kulturer österut är det mer vanligt att sminka sig vi tidigare ålder. Men så är det, och det kanske ändras i framtiden eftersom att förr i tiden kunde männen också ha smink utan att det var konstigt. Krigsmålningar eller för vanliga festliga tillställningar.

Comments are closed.